Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Είμαι συνέχεια σε μια δίαιτα. Τι φταίει;


Απ’ όσο θυμάσαι τον εαυτό σου είχες θέμα με τα κιλά. Ξεκίνησες την πρώτη σου δίαιτα σε μικρή σχετικά ηλικία. Και από τότε δε θυμάσαι τον εαυτό σου να είναι ικανοποιημένος και χαλαρός με το βάρος του. Γιατί;
Είναι μια πραγματικότητα, ότι άπαξ και μπει κάποιος σε μια δίαιτα, μπαίνει και σε έναν φαύλο κύκλο διαρκών ικανοποιήσεων αλλά και απογοητεύσεων.
Χάνεις τα κιλά που σε ενοχλούν, χαίρεσαι…. Μετά από κάμποσο τα ξαναπαίρνεις και απογοητεύεσαι… Και πάλι δε νιώθεις καλά μέσα στα ρούχα σου και πάμε πάλι απ’ την αρχή…
Τι φταίει;
Μπαίνουμε στο τρυπάκι μιας δίαιτας, χωρίς να έχουμε ξεκαθαρίσει ορισμένα βασικά πράγματα.
Έστω ότι η δίαιτα είναι ένα δωμάτιο. Πριν μπούμε σε αυτό το δωμάτιο βρισκόμαστε στον προαύλιο χώρο, έναν χώρο στον οποίο έχουμε ελευθερία κινήσεων και επιλογών.
Ξεκινώντας μια δίαιτα, έχουμε την αίσθηση ότι μπαίνουμε σε αυτό το δωμάτιο, έναν χώρο ο οποίος είναι αναγκαίο κακό και από τον οποίο πρέπει να βγούμε όσο πιο σύντομα μπορούμε… Θέλουμε να βγούμε από την ίδια πόρτα απ’ την οποία μπήκαμε και να πάμε πάλι στον προαύλιο χώρο όπου βρισκόμασταν και πριν, κάνοντας τις ίδιες επιλογές με πριν.
Και αυτό είναι το σημείο που πρέπει να αλλάξει. Είναι η αιτία που μας οδηγεί στον φαύλο κύκλο.
Σκέψου ότι μπαίνεις στο δωμάτιο. Αυτό το δωμάτιο δεν είναι ένα κελί που στόχο έχει να σου στερήσει την ελευθερία.
Αυτό το δωμάτιο θα πρέπει να το αγαπήσεις.
Να μάθεις μέσα από αυτό, να το κάνεις δικό σου και αν μπορείς να κληρονομήσεις και κάτι από αυτό. Είναι λογικό να θες να φύγεις όσο πιο σύντομα μπορείς από εκεί μέσα, γιατί θες να έχεις ελευθερία κινήσεων, και αυτό εκεί μέσα σου στερείτε. Θυμήσου όμως, η ελευθερία φέρει και την ευθύνη των επιλογών που θα κάνεις.
Το δωμάτιο αυτό στόχο έχει να σε ωριμάσει … διατροφικά.
Αν μπαίνοντας σε αυτό τον χώρο δεις ότι δεν σου ταιριάζει, βγες! Δεν έχεις θέση εκεί μέσα! Αν ο τοίχος είναι βαμμένος μπλε και εσύ σιχαίνεσαι το μπλε, μην περιμένεις να τον αγαπήσεις, ούτε να μάθεις τίποτα. Πήγαινε στον προαύλιο χώρο και θα βρεις το δωμάτιο που θα σου ταιριάζει, κάποια στιγμή!
Μπαίνεις σε αυτό το δωμάτιο, περιμένοντας να πάρεις από αυτό ορισμένα πράγματα, έχεις κάποιους στόχους. Μόλις οι επιθυμίες σου εκπληρωθούν, βγες από εκεί, από την πόρτα εξόδου!
Προωθήσου στον προθάλαμο… αυτή είναι η περιβόητη συντήρηση!! Ο προθάλαμος θα σε βοηθήσει να … εμπεδώσεις ό, τι έμαθες στο δωμάτιο, θα σου δώσει δύναμη να απογαλακτιστείς πλήρως και θα σε οδηγήσει μετά από ένα νορμάλ διάστημα σε μια… νέα διάσταση..
Αυτός είναι ο χώρος στον οποίο πλέον ανήκεις! Είσαι ελεύθερος!
Δύσκολο?? Ίσως.
Ίσως δεν το αποφασίζεις γιατί ο πόνος του να κουβαλάς το παραπανίσιο βάρος είναι μικρότερος από τον πόνο που νομίζεις πως θα νιώσεις, μπαίνοντας στο δωμάτιο.
Θυμήσου, δεν ανήκεις σε όλα τα δωμάτια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου