Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

"Παρατήστε τους παλιούς δρόμους" - Λεο Μπουσκάλια

Ο Roberto Assagioli λέει στην εργασία του πάνω στην ψυχοσύνθεση, ότι πολλά από τα προβλήματά μας προκύπτουν από το ότι είμαστε Φυλακισμένοι μέσα στη Ρουτίνα, μια ρουτίνα χωρίς τέλος.
Κάνουμε τα Ίδια πράγματα Κάθε Μέρα και στο τέλος Βαριόμαστε την ίδια τη ζωή μας.
Κι όταν ένας άνθρωπος βαριέται, Γίνεται βαρετός.
Μας συμβουλεύει: "Σπάστε τη ρουτίνα. Παρατήστε τους παλιούς δρόμους".



Για σκεφτείτε το λίγο. Οι πιο πολλοί από μας ζούμε τα Ίδια ακριβώς πράγματα κάθε μέρα. Σηκωνόμαστε το πρωί από την Ίδια πλευρά του κρεβατιού. Πηγαίνουμε στο μπάνιο, απλώνουμε την οδοντόκρεμα πάνω στη βούρτσα, κοιτάζουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη κι αναστενάζουμε, "Θεέ μου!"
Μπαίνουμε κάτω από το ντους, μετά βγαίνουμε, πίνουμε τον καφέ μας και φεύγουμε από την Ίδια πόρτα.
Για μια φορά πηδήστε πάνω από το σύζυγό σας. "Έ, τι κάνεις;" "Αλλάζω τη ζωή μου!"
Ή ανοίξτε τα παράθυρα, πηδήστε έξω κι αρχίστε να κάνετε τρέχοντας εφτά φορές το γύρο του σπιτιού με τη νυχτικιά σας. "Τι κάνεις εκεί, Σάλυ;" Απαντήστε χαρούμενα: "Τρέχω!"
Μπείτε μέσα και πείτε σ' αυτή την όμορφη γυναίκα που είναι η σύζυγός σας: "Πάμε να πάρουμε έξω το πρωινό μας σήμερα". Θα σας απαντήσει: "Μα σήμερα είναι Κυριακή". Κι εσείς μπορείτε να της πείτε: "Δεν πειράζει, το ίδιο κάνει". Θα ανακαλύψετε πόσο μπορεί να είναι μαγικό ένα πρωινό.
Η τελική γέφυρα: όλες αυτές οι γέφυρες πρέπει να χτιστούν μέσα στην αγάπη. Αυτό το τοποθέτησε πολύ ωραία και συνοπτικά ο Thornton Wilder λέγοντας: "Υπάρχει μια γη των ζωντανών και μια γη των πεθαμένων και η γέφυρα είναι η αγάπη. Είναι η μοναδική επιβίωση και το μοναδικό νόημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου