Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Και γιατί παρακαλώ να χάσω κιλά???




Τα πάχη μου, τα κάλλη μου! Γιατί να χάσω βάρος? 
Έχω 30 παραπανίσια κιλά, με βάση αυτά που μου λένε οι «ειδικοί».. Και με πιέζουν από παντού να τα χάσω.. Αλλά εγώ νιώθω καλά.. Δεν έχω καμία ενόχληση, καμία δυσκολία… Δε μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να αλλάξω κάτι από αυτά που ήδη κάνω, τη στιγμή που είμαι καλά..
Ας το δούμε λίγο εναλλακτικά.. 
Έστω ότι έχεις ένα αμάξι. Σκέψου ότι με αυτό το αμάξι θα κάνεις ένα ταξίδι. Θες το ταξίδι αυτό να το απολαύσεις. Μέσα είναι ο οδηγός, ο συνοδηγός και δυο επιβάτες στα πίσω καθίσματα. Εσύ είσαι ο οδηγός.. Ο καθένας από εσάς έχει και τις αποσκευές του, τις οποίες έχετε βάλει στο πορτ μπαγκάζ. Και το ταξίδι ξεκινάει με τις καλύτερες προδιαγραφές!! Έτσι ξεκινάει και το σώμα μας.. με τις καλύτερες προδιαγραφές!!
Σιγά – σιγά, βλέπεις ότι χρειάζεσαι και άλλα πράγματα για το ταξίδι.. Οπότε αρχίζεις να φορτώνεις κι άλλο το αμάξι... Φουλάρεις το πορτ μπαγκάζ.. Αλλά δεν είναι αρκετός ο χώρος εκεί.. Οπότε αρχίζεις να βάζεις βαλίτσες και στα πίσω καθίσματα.. Οι επιβάτες αρχίζουν να ζορίζονται, αλλά στην αρχή δε μιλάνε.. Όσο παίρνεις βάρος, στην αρχή δεν έχεις ενοχλήσεις… Μετά από λίγο αρχίζεις να βάζεις και άλλα πράγματα μέσα στο αμάξι, ώσπου αυτό αρχίζει να μην πατάει πολύ καλά.. Το καταλαβαίνεις στην οδήγηση, σε κουράζει.. Εδώ είναι οι πόνοι στη μέση, στα πόδια, από το βάρος που δέχεται το σώμα σου..
Προχωρώντας στο ταξίδι, και συνεχίζοντας το παραγέμισμα στο αμάξι, βάζεις αποσκευές και στη θέση του συνοδηγού.. Εκεί τα πράγματα ζορίζουν για τα καλά.. Η επικοινωνία ανάμεσα στους επιβάτες γίνεται πλέον αδύνατη.. Δε μπορούν να μιλήσουν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν φιλιά, αγκαλιές, να δώσει ο ένας στον άλλο κάτι να φάει, να σχετιστούν με κάποιο τρόπο..
Έτσι και στο σώμα σου… Φορτώνοντάς το με έξτρα λίπος, λίπος που πλέον δεν είναι χρήσιμο, αρχίζει να δυσκολεύει η επικοινωνία ανάμεσα στα εσωτερικά όργανα.. Το λίπος περιβάλλει πλέον ζωτικά όργανα, όπως είναι η καρδιά, το συκώτι, το πάγκρεας.. και αυτά αρχίζουν να μη στέλνουν με την ίδια ευκολία τα σήματα που πρέπει να στείλει το ένα στο άλλο.. Δεν επικοινωνούν πλέον όπως χρειάζεται… όπως γίνεται με τους επιβάτες στο αμάξι σου…
Αν συνεχίσει το παραγέμισμα του αμαξιού, και χρειαστεί να βάλεις βαλίτσες και στη θέση του οδηγού, εκεί τα πράγματα αρχίζουν να σκουραίνουν για τα καλά.. Δε θα μπορείς πια να δεις τα εμπόδια στο δρόμο σου.. υπάρχει ο κίνδυνος το αμάξι να φύγει εκτός ή να χτυπήσει κάπου.. Εδώ είναι οι σοβαροί κίνδυνοι που μπορούν να προκύψουν από το παραπανίσιο βάρος… Σε ένα τέτοιο δυσοίωνο σενάριο, το ταξίδι που ξεκινάμε με την καλύτερη διάθεση, δεν ολοκληρώνεται…
Πρόσεξε όμως!! Αρχίζοντας να ξεφορτώνεις το αμάξι, σιγά - σιγά θα φανεί η διαφορά.. Ακόμα και μια βαλίτσα να βγάλεις, το αμάξι θα αρχίσει να παίρνει τα ίσια του..
Δε χρειάζεται να χάσεις και τα 30 παραπανίσια κιλά που έχεις. Ξεκινώντας με τα πρώτα πέντε, το σώμα θα βρει την ισορροπία του.. θα αρχίσει να πατάει και πάλι καλά.. Και αυτό θα το νιώσεις.. Και τότε θα καταλάβεις τη διαφορά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου