Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Αυτό το κάτι - που - λείπει


Έφτασες τον στόχο σου. Μπράβο. Πέτυχες!
Και τώρα? Σε έχει λούσει κρύος ιδρώτας. Φοβάσαι ότι θα τα ξαναπάρεις. Με το δίκιο σου. Και οι έρευνες μας λένε το ίδιο πράγμα. Συνήθως ξαναπαίρνουμε τα κιλά που έχουμε χάσει. Γιατί όμως; Εσύ θες να τα χάσεις, και να τα κρατήσεις μακριά. Σε αυτά τα κιλά που είσαι τώρα νιώθεις πως πετάς. Νιώθεις πως είσαι ο καλύτερος εαυτός σου. Αλλά φοβάσαι.. Δεν ξέρεις πώς να τα κρατήσεις. 

Τι κάνουμε λάθος λοιπόν? Τι πρέπει να αλλάξει?

Πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα. Έχουμε μια έμφυτη ορμή να θέλουμε τη βολή μας… γενικότερα. Δεν μας αρέσει να κουραζόμαστε. Και αυτό είναι πολύ λογικό. Το θέλουμε αυτό παντού, στις σχέσεις, στη δουλειά, στο σώμα μας. Θέλεις ο άντρας σου να σου τα δίνει όλα και εσύ όσο το δυνατόν λιγότερα, θες να βγάζεις όσο γίνεται περισσότερα χρήματα με όσο το δυνατόν λιγότερες ώρες δουλειάς, θέλουμε το καλύτερο σώμα με την ελάχιστη προσπάθεια.
Θέλουμε να κερδίσουμε χωρίς να προσπαθήσουμε… Χτίζουμε με αυτό τον τρόπο, παλάτια στην άμμο. Σίγουρα χτίζουμε παλάτια, χτίζουμε μια σχέση που νομίζουμε πως είναι ουσιαστική, αλλά με την πρώτη δυσκολία θα διαλυθεί.. Φτιάχνουμε το σώμα μας όπως το ονειρευόμαστε, αλλά σε λίγο καιρό ξαναγίνεται όπως ήταν… 

Τι δεν πάει καλά εδώ πέρα?  

Βαριόμαστε. Κάτι μας φταίει. Συνέχεια κάτι μας λείπει. Μπορεί να τα έχουμε όλα, αλλά συνέχεια κάτι θα μας λείπει. Είναι αυτό το κάτι-που-λείπει, που μας έχουν κάνει να πιστεύουμε ότι μόλις το βρούμε, θα είμαστε πλήρεις. Δυστυχώς, ακόμα και όταν το αποκτήσουμε θα ανακαλύψουμε ότι και πάλι θα υπάρχει κάτι-που-λείπει. Μας έχουν προγραμματίσει έτσι ώστε να μην ικανοποιούμαστε.. Όσο λειτουργούμε έτσι, όσο έχουμε αυτό το κενό, θα μας είναι πολύ δύσκολο να παραμείνουμε στα κιλά μας. Όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό, θα κρατήσουμε τα κιλά μας, μόνο όταν νιώσουμε σχετικά πλήρεις, μέσα μας.
Σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσει η άσκηση. Η άσκηση μπορεί να μας δώσει μια σχετική ισορροπία, να μας ηρεμίσει, να μας γεμίσει.
Επίσης, πρέπει να σταματήσουμε να λέμε “Δε βαριέσαι…. Μια μέρα είναι, ένα ποτό είναι, μια σοκολάτα, μια πίτσα…”
Όχι, βαριέσαι… Άπαξ και πιάσεις τα κιλά που θες, μπαίνεις σε μια άλλη διάσταση, εάν και εφόσον δεν θες να τα ξαναπάρεις! Λειτουργείς διαφορετικά. Όχι ψυχαναγκαστικά, αλλά διαφορετικά. Θα έχεις ελευθερία. Την ελευθερία που θα ορίσεις εσύ στον εαυτό σου (εφόσον θες να παραμείνεις στα κιλά σου). Γιατί αν δεν σε νοιάζει, τότε δεν έχουμε πρόβλημα, λειτουργείς …κατά βούληση.

Αυτό το κάτι-που-λείπει, θα λείπει πάντα. Μπορείς όμως να συμφιλιωθείς με αυτό. Και μπορείς να το αποδεχτείς. Μπορεί να μην έχεις Ferrari και ίσως να μην την αποκτήσεις και ποτέ, μπορεί να μην είσαι ο Bill Gates και ο μισθός σου να απέχει αρκετά από τον δικό του, μπορεί να μην έχεις δικό σου σπίτι και να αμφιβάλλεις εάν θα καταφέρεις να αποκτήσεις ποτέ ένα…
Πάντα θα υπάρχει αυτό το κάτι-που-λείπει. Αλλά έχεις αυτό το κάτι-που-υπάρχει, το οποίο είναι ανεκτίμητης αξίας, το οποίο δεν αγοράζεται και δεν εξαργυρώνεται για τίποτα στον κόσμο. Και αυτό είναι ο εαυτός σου. Και αυτός ο εαυτός σου δεν συγκρίνεται με κανέναν Bill Gates
Όταν το συνειδητοποιήσεις αυτό, θα δεις ότι μπορείς να κάνεις “θαύματα”… και ότι μπορείς να γίνεις και να παραμείνεις η ανανεωμένη εκδοχή του εαυτού σου!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου