Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

See Clearly!




Σου λέμε: Μην ανησυχείς. Μόλις χάσεις τα κιλά που σε βαραίνουν, θα μπεις σε συντήρηση.

Τι είναι αυτή η συντήρηση; Θα μπεις στο ψυγείο; Μήπως να σε βάλουμε καλύτερα στην κατάψυξη; Να… ξεμπερδεύεις μια και καλή;

Μα όχι, σου λέμε.. η συντήρηση είναι βασικό στάδιο της όλης διαδικασίας. Είναι το διάστημα το μεταβατικό της διατροφής (γιατί είπαμε πως δεν είσαι σε δίαιτα).. είναι ένα απαραίτητο βήμα πριν αφεθείς μόνος, εσύ και το φαγητό.
Έχεις κάνει πολλές δίαιτες. Κι αργά ή γρήγορα τα κιλά σου γύριζαν και πάλι πίσω.. Σα να μην ήθελαν να σε αφήσουν μόνο σου ένα πράγμα.. 


Αλλά λες Όχι, αυτή η φορά ξέρω πως θα είναι διαφορετική. Αυτή η φορά θα είναι μια για πάντα.. Είναι σαν τις σχέσεις σου.. Μόλις γνωρίζεις έναν άνθρωπο λες Ναι, εδώ είμαστε! Αυτός είναι Διαφορετικός. Αυτός ήρθε για να μείνει! Ώσπου στην πορεία της αλληλεπίδρασης με τον άλλο σου φανερώνονται πράγματα που δεν περίμενες, και αρχίζεις να απομακρύνεσαι ψυχικά και σωματικά…
Γιατί με την διατροφή να διαφέρει; 

Ξεκινάς μια νέα προσπάθεια, και βλέπεις ότι όλα είναι Διαφορετικά! Έχεις έναν ενθουσιασμό που σε απογειώνει… Και όσο περνάει ο καιρός, αρχίζουν τα μάτια σου να βλέπουν τα πράγματα όπως πρώτα.. 

Πρόσεξε! Στη γνωριμία με έναν άνθρωπο, δεν είναι ο Άλλος το πρόβλημα.. Ο Άλλος δεν είναι ποτέ το πρόβλημα. Σε μια καινούργια προσπάθεια απώλειας βάρους, δεν είναι η διατροφή το πρόβλημα..
Ζούμε με αυτό το πρόβλημα, είτε έχει να κάνει με τη σχέση μας, είτε με τη διατροφή μας…
Το πρόβλημα αυτό βρίσκεται Μέσα μας..

Βλέπεις ότι τα κιλά φεύγουν, αλλά εσύ σαν μαγνήτης τα τραβάς και πάλι πίσω.
Δεν είναι η αδυναμία σου, η έλλειψη πειθαρχίας σου, που τα κάνει να σου επιστρέφουν.
Είναι το όλο concept της υπόθεσης που δεν είναι καλά δομημένο. Ο τρόπος για να μείνουν τα κιλά μακριά δεν περιλαμβάνει αποκλειστικά διατροφή & συντήρηση. Περιλαμβάνει Μεταστροφή του τρόπου που βλέπεις τα πράγματα, μαζί και την διατροφή..

Μεταστροφή σημαίνει Αλλαγή ‘ματιών’.
Κάτι σα να φορέσεις φακούς επαφής ένα πράγμα..
Το πρόβλημα δε βρίσκεται στη συμπεριφορά του άλλου απέναντί μας. Δε φταίει ο άλλος.
Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι έχουμε μυωπία 7 βαθμών, και προσπαθούμε να δούμε χωρίς τα γυαλιά μας..     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου